Cu ajutorul trusei elevii experimentează propriile simţuri şi senzaţii; analizează compoziţia oaselor, rezistenţa, reacţiile organismului la factorii de mediu, volumul respiraţiei, precum şi elementele constitutive ale alimentelor (nivelul glucidelor, lipidelor, proteinelor, etc.) pe care le consumăm.
Trusa este insotiță de manualul de utilizare în care sunt explicate detaliat componentele și modul de utilizare a acestora, precum și imagini ale experimentelor.
Experimente recomandate:
1. Simţurile şi percepţia
2. Testarea gustului
3. Masa osoasă
4. Determinarea volumului respirator
5. Detectarea de carbon conţinut în aer, nutriție și digestie
6. Detectarea amidonului în alimente
7. Detectarea de grăsimi în alimente
8. Detectarea de glucoză în alimente
9. Detectarea de proteine în produsele alimentare
10. Detectarea amidonului
Componenţa trusei:
Hârtie de filtru
Bumbac
Baton de glucoză
Sare
Pahare de plastic
Țevi de plastic
Bandă de plastic
Greutate cu cârlig
Sticlă de ceas
Boluri
Soluţie de iodură de potasiu
Ulei vegetal
Linguriţă
Cuţit
Pipeta cu picurătoare