EURO | RON
0.00 Lei Nu aveti produse in cosul de cumparaturi
Mobilier scolar
Sport

Dincolo de limite 5 (Revolta de pe munte) CD

Cod: DY5
30,00 Lei (TVA inclus)
25,21 Lei (fara TVA)
Voturi (0):
Stoc: Disponibil
Adauga in cos
Descriere

Membrii Echipei Nr. 1 au ajuns pe vârf, dar muntele este atât de plin de alpinişti, încât echipa rămâne din nou prinsă într-un "blocaj", la peste 8 500 metri, în timpul coborârii.

Traseul se transformă într-un adevărat maraton de aproape 18 ore, iar alpiniştii suferă de degeraturi grave, căci temperatura aerului este de -40 grade Celsius.
In această noapte, Russell transmite instrucţiuni Echipei Nr. 2, care se află acum la tabăra de sus, gata să înceapă atacul asupra vârfului: echipa trebuie să plece cu două ore mai devreme, pentru a evita aglomeraţia.
Deşi ar putea fi o mişcare utilă, efortul presupune alte două ore petrecute la cheremul forţelor naturii, înainte de răsăritul soarelui, într-o zi foarte rece.
Câţiva membri ai echipei, printre care şi Mark Inglis, pornesc în forţă, dar alţii încep imediat să întâmpine dificultăţi.
Russell cere şerpaşului-şef să aibă grijă de cei mai slăbiţi alpinişti, în timp ce el acordă asistenţă unei echipe turceşti care are probleme.
Membrii Echipei Nr. 2 încep atacul asupra vârfului, iar Mark Inglis intră în istorie, devenind prima persoană cu dublă amputaţie care cucereşte Everestul.
Insă doi dintre alpiniştii mai lenţi ai echipei creează probleme, căci ignoră în mod repetat ordinul lui Russell de a se întoarce.
După ce calculează viteza acestora, distanţa pe care o au de parcurs şi oxigenul rămas, el stabileşte că cei doi nu au suficient oxigen în butelii pentru a ajunge pe vârf şi a coborî apoi în siguranţă.
Cum 80 la sută din accidentele de alpinism se produc la coborâre, Russell şi ceilalţi din taberele de mai jos sunt foarte îngrijoraţi de refuzul acestor alpinişti de a se întoarce.

Produse recomandate
Contact
021 242 50 82/83/84
0748 88 60 02
comenzi@eurodidactica.ro
office@eurodidactica.ro
Otopeni,
Str.Drumul Garii Balotesti, nr.20
Info companie
Despre noi
Showroom

Eurodidactica Srl