EURO | RON
0.00 Lei Nu aveti produse in cosul de cumparaturi
Mobilier scolar
Sport

Sistem optic de baza

Cod: OS-8515C
3.184,44 Lei (TVA inclus)
2.676,00 Lei (fara TVA)
Voturi (0):
Stoc: La comanda
Adauga in cos
Descriere

  Sistemul optic de baza PASCO permite măsurarea imaginilor și a obiectelor. Echipamentul este ușor de folosit, accesibil si cu un design deosebit. Componentele optice (cu diamentrul de 50mm) sunt montate în suporturi protectoare, direct pe pista bancul optic, fiind ușor de mutat și de repozițonat. Banda masurătoare incorporată face ca măsurarea imaginii si obiectului să fie realizate mult mai ușor, cu un grad de precizie ridicat.
Sursa de lumină se dublează prin sistemul de oglinzi, permițând studiul reflexiei, refracției, Legea lui Snell etc. Toate componentele sunt protejate cu pat de burete, pentru a putea fi transportate și păstrate în siguranță.
Experimente recomandate:
 Amestecul culorilor
 Prisma optică
 Reflexia luminii
 Legea lui Snell
 Reflexia totală  
 Lentile concave și convexe
 Lentilele Hollow
 Ecuația lui Lensmarker
 Distanța aparentă
 Reversebilitatea razelor luminoase
 Dispersia luminii
 Distanța focală și mărirea lentilelor subțiri
 Distanța focală și mărirea oglnzii concave
 Imagini virtuale
 Telescop
 Microscop
 Umbre
Caracteristici tehnice:
Bancul optic (1.2m): toate componentele se montează pe bancul optic: lentile, oglinzi, sursa de lumină, ecran pentru vizualizare. Banda metrică situata pe marginea bancului optic este utilă pentru măsurarea distanțelor optice. Alinierea optică se realizează întotdeauna foarte rapid.
Sursa de lumina: Are o sageată luminată și o scară metrică pentru a focaliza imaginea prin lentilă, folosind oglinda concavă. Deasemenea, poate realiza un fascicul de lumină cu 1,3 sau 5 raze paralele rosii, verzi sau albastre.
 Lentilele: 4 lentile cu diamentrul de 50mm, cu distanțe focale de +100,+200,+250,-150 mm, montate în suporturi de protecție.
 Oglinda concavă/convexă: oglindă de plastic (50mm în diametru), cu suprafața reflectorizantă pe ambele părți. Include ,,jumătatea-de-ecran’’ pe care imaginea este focalizată.
 Suporturi ajustabile pentru lentile: Pot fi utilizate propriile lentile (de la 19 mm până la 75 mm, în diametru) sau lentilele ce însoțesc setul optic.
 Setul de componente optice: lentile concave/convexe, oglinzi plane concave/convexe, prisma triunghiulară pentru descompunerea luminii albe, experimente de refracție, lentile tubulare pentru ecuația lui Lensmaker;
 Disc optic: construit din 2 piese, ce perimte rotirea acestuia (necesară pentru a studia legea lui Senll sau legea reflexiei). Include lentila plană convexă.
 Ecran pentru vizualizare: ecran alb din plastic, fixat pe bancul optic, astfel încât să fie vizibil pe scara bancului;
 Manual de experimente: conține descrierea a 17 experimente, cu exemplificări pentru profesori. Conține și tabele de rezultate.
 Cutia de depozitare: toate componentele sunt ptrotejate cu pat de burete, cu exceptia bancul optic.
Componența trusei:  
• Banc optic  (1.2m)
• Sursă optică de lumină  
• Lentile
• Oglindă concavă/convexă
• Suporturi ajustabile pentru lentile
• Set de componente optice
• Disc optic
• Ecran pentru vizualizare
• Cutie de depozitare. 

Produse recomandate
Contact
021 242 50 82/83/84
0748 88 60 02
comenzi@eurodidactica.ro
office@eurodidactica.ro
Otopeni,
Str.Drumul Garii Balotesti, nr.20
Info companie
Despre noi
Showroom

Eurodidactica Srl